Project omschrijving

Elisabeth Landeloos
De collectie van Elisabeth landeloos wordt gevormd door parelmoer, satijn en zilver. Op zich geen opvallende materiaalkeuze, maar door hun pure schoonheid en de bijzondere ontwerpen van Elisabeth Landeloos lijken de juwelen wel stukjes ongerepte natuur. Dat resulteert in een spannende collectie, waarbij elk juweel een beleving op zich is. Stuk voor stuk stralen ze een eigen sfeer uit. Soms gewaagd, soms stoer, maar altijd sierlijk en met oog voor detail.

Diamanten, saffieren, toermalijnen… Elisabeth Landeloos heeft een passie voor alles wat puur en mooi is. Ze laat zich voor haar juwelen dan ook graag inspireren door alles wat ze op haar weg tegenkomt.

„Alles wat ik zie en beleef, bekijk ik vanuit het standpunt van juwelen ontwerpen. Vormen die je tegenkomt in de natuur, een samenspel van lijnen en bollen dat je neerkrabbelt op een papiertje terwijl je zit te dagdromen… Soms lijkt het wel of alles al is uitgevonden, maar dat houdt me niet tegen om te blijven zoeken naar dat ene speciale detail. Ik wil mijn inspiratie zo creatief mogelijk uitwerken, voor mij geen saaie kopie van bestaande ontwerpen.“

In haar atelier op Ibiza is ze aan het puzzelen met details, experimenteren met materialen of creatief sleutelen aan technische problemen, tot alle stukken in elkaar beginnen te passen.