1. Nostalgie

Woorden als vintage en nostalgie zijn een ruim begrip in de horloge industrie. Het is zelfs zo dat we steeds verder terug gaan in de tijd. En dan bedoelen we niet alleen met het uiterlijk, maar ook met het mechanisme. Steeds vaker ontwikkelen merken automatische uurwerken in plaats van een quartz uurwerk. Ambachtelijk vakmanschap is steeds belangrijker; precisie, kwaliteit, design en een perfecte afwerking.

 

  1. Blue is the new black, green is the new blue

Blauw mag dan altijd nog voorop lopen in de horlogewereld, maar we zien een opkomende trend in groene wijzerplaten. Zo heeft Seiko een nieuw Prospect en Cocktail horloge uitgebracht die geheel ondergedompeld is in deze trend.

 

  1. Eenvoud met of zonder datum

Een horloge in zijn puurste vorm. Hier wordt mee bedoelt; het aanduiden van de tijd in uren, minuten en seconden. De wijzerplaat is rustig en eenvoudig. Soms zit er een datum op, maar dit is niet noodzakelijk. Het leven is immers al druk genoeg.

 

  1. Klein maar fijn

De afgelopen twee jaar werden de kasten van de horloges steeds kleiner. In 2019 loopt deze trend ook gewoon door. De gemiddelde behuizingen voor heren meet tussen 39 en 42 millimeter. Voor een dame ligt het gemiddelde tussen 28 en 34 millimeter.