Omschrijving

Daniel WellingtonDaniel Wellington

WIE IS DANIEL WELLINGTON?

Het verhaal achter Daniel Wellington begint met een reis naar de andere kant van de wereld waar Filip Tysander, de oprichter van het merk Daniel Wellington, een intrigerende Brit ontmoette. De man had het inspirerende vermogen om een “gentleman” en tegelijkertijd relaxed en bescheiden te zijn. Hij had een keurige stijl en hij hield er van om horloges met NATO-bandjes te dragen. Zijn  naam? Daniel Wellington natuurlijk.

Er ontstond een hechte vriendschap tussen de twee en onze oprichter raakte geïnspireerd, niet alleen door de prachtige verhalen van deze man, maar ook door zijn klasse en tijdloze modestijl. Toen de horloges op de markt kwamen, twijfelde Filip geen moment en noemde het merk Daniel Wellington.

Daniel Wellington

HET DESIGN

Daniel Wellington hield van horloges met oude NATO-bandjes. Filip van dun, elegant en eenvoudig, een product dat gedragen kon worden met de verschillende patronen en kleuren van de iconische NATO-bandjes. Na terugkeer van zijn reis dacht Filip na over de verschillende combinaties die hij zelf mooi vond. Dat laatste was belangrijk, omdat hij wist dat hij het product anders nooit met trots zou kunnen verkopen. Langzaam maar zeker kwam er een prachtig horloge tot stand. Het is dun, verfijnd, perfect rond en minimalistisch zonder teveel functies.